Search

Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier in het kort
* Energieke hond
* Intelligent
* Erg sterke hond
* Kan goed met mensen opschieten

De Staffordshire Bull Terrier is een middelgrote en erg sterke hond die ook nog eens erg slim is. Hij heeft veel energie en speelt ook erg graag waarbij de uitdaging erg belangrijk is. Wanneer hij hiermee zijn energie kwijt kan is de kans op verveling klein en zal hij in huis ook rustiger zijn. Een goede consequente opvoeding maakt van de Staffordshire Bull Terrier een hele fijne en lieve hond.
De Staffordshire Bull Terrier kan erg goed met mensen opschieten, ook met vreemden. De hond is wel waaks maar is als waakhond wat minder geschikt. Hij is meestal te vriendelijk voor iedereen die hij tegenkomt, ook vreemden die minder goeds in de zin hebben.
Ook met andere huisdieren kan de Staffordshire Bull Terrier over het algemeen goed opschieten, vooral wanneer hij er op jonge leeftijd al mee samenwoont. Op oudere leeftijd kan dit nog wel eens problemen geven.

Uiterlijk van de Staffordshire Bull Terrier
De Staffordshire Bull Terrier is middelgroot, met een schouderhoogte van zo’n 40 cm. Een reu weegt gemiddeld rond de 15 kilo, een teefje is een paar kilo lichter. Dit hondenras is erg gespierd en dit is ook duidelijk te zien. Hij staat stevig op z’n poten en heeft een brede kop met kleine oren. De Staffordshire Bull Terrier heeft een gladde, dikke vacht dit in verschillende kleuren kan zijn, bijvoorbeeld geelbruin, wit of zwart of een combinatie van deze kleuren.

Herkomst Staffordshire Bull Terrier
De Staffordshire Bull Terrier heeft een bloederig verleden, eerst werden Bull Terriers gebruikt om tegen stieren en beren te vechten – waar mensen op konden gokken – en daarna werden in Engeland en Amerika verschillende hondenrassen gebruikt voor hondengevechten. Uit deze Bull Terriers kwam de Staffordshire (ook wel Staffie, Stafford of Staff) voort, het bleek dat hij heel goed met mensen kon opschieten en erg geschikt was als huisdier.
In 1935 werd de Staffordshire Bull Terrier als hondenras erkend en in de jaren ’60 kwamen de eerste Staffordshire Bull Terriers naar Nederland en sindsdien is het een erg populair hondenras geworden.

Foto van de Staffordshire Bull Terrier: FreeImages.com/Aad Wagner

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!