Search

Labrador Retriever

Labrador Retriever in het kort
* Intelligente, gezellige gezinshond
* Goed met kinderen en huisdieren
* Erg leergierig
* Ontsnappingskunstenaar

De Labrador Retriever of ook wel alleen Labrador is al jarenlang wereldwijd het populairste hondenras en niet zonder reden, een Labrador is een gezellige gezinshond met een goed karakter en is daarnaast ook in te zetten voor verschillende taken, bijvoorbeeld als reddingshond of blindengeleidehond. Labradors kunnen goed opschieten met kinderen, bezoek en andere huisdieren, zijn aanhankelijk en trouw en hebben altijd wel zin om te spelen. De Labrador is ook leergierig en makkelijk te trainen, net zoals bij andere honden is het beste om hier op jonge leeftijd mee te beginnen.

Uiterlijk van de Labrador Retriever
De Labrador is een redelijk grote hond, zo’n 55cm hoog en tussen de 25 en 40kg zwaar. De hond is sterk gebouwd maar niet te overdreven en de poten zijn niet al te lang. De staart van de Labrador is gemiddeld van lengte. De Labrador Retriever heeft een korte, dichte vacht. De meest voorkomende kleur is zwart, daarnaast zijn er ook Labradors met een gele of chocoladekleurige vacht.

Aandachtspunten Labrador Retriever
Een Labrador Retriever is erg intelligent en nieuwsgierig en wil daarom nog wel eens op onderzoek uitgaan. Hij zal snel ontdekken hoe hij uit een niet al te goed afgesloten huis of tuin kan ontsnappen. Een ander belangrijk aandachtspunt van de Labrador is het eten, hij heeft eigenlijk altijd zin. Wanneer de hond meer voedsel krijgt dan hij nodig heeft of te weinig beweging heeft zal hij overgewicht krijgen. Dit kan uiteindelijk gewrichtsproblemen en andere gezondheidsproblemen bij de hond veroorzaken.

Herkomst van de Labrador Retriever
Oorspronkelijk komt de Labrador Retriever van het eiland Newfoundland in Canada, de honden werden daar door vissers gebruikt om netten uit het water te trekken en om touwen tussen de schepen te trekken, het waren dus echte werkhonden. In de 18e eeuw kwamen de eerste Labradors (toen nog St. John’s Dogs geheten) naar Engeland waar ze onder andere werden gebruikt als jachthond, ze waren erg goed in het uit het water halen van geschoten wild.

Foto van de Berner Sennen: FreeImages.com/Ingrid wildschut

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!