Hondenrassen overzicht

Hieronder staan de verschillende hondenrassen op deze site, geordend op naam. Klik onderaan de omschrijving voor meer informatie over deze hondensoort.

Berner Sennen

De Berner Sennen is een groot hondenras, het is een waakzame hond die zich goed thuisvoelt in een gezin met kinderen en huisdieren. De Berner Sennen is één van de meest populaire hondenrassen.
* Meer over de Berner Sennen

Border Collie

De Border Collie is een energieke, actieve hond waarin het herdersinstinct diep geworteld is. Dankzij deze energie en z'n intelligentie is de Border Collie een geschikte hond voor bijvoorbeeld behendigheidswedstrijden.
* Meer over de Border Collie

Boxer

De Boxer is één van de populairste hondenrassen, hij is erg loyaal en waakzaam en heeft veel energie en kracht. Als waakhond is de Boxer ook goed geschikt.
* Meer over de Boxer

Chihuahua

De Chihuahua is een klein en actief hondenras die erg geschikt is als gezelschapshond. De Chihuahua kan zowel kort- als langharig zijn en kan qua grootte ook verschillen.
* Meer over de Chihuahua

Duitse Dog

De Duitse Dog is één van de grootste hondenrassen en ondanks zijn imposante uiterlijk is de Duitse Dog een vriendelijke en rustige hond.
* Meer over de Duitse Dog

Duitse herder

De Duitse herder is een populaire hond en wordt veel gebruikt als werkhond. Ook past hij goed binnen een gezin. Het is een middelgrote hond die een goede en consequente opvoeding nodig heeft.
* Meer over de Duitse herder

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een kleine hond met een eigen wil. Het is een mensenvriend die ook met kleine kinderen goed kan opschieten zodat hij goed in een gezin past.
* Meer over de Franse Bulldog

Golden Retriever

De Golden Retriever is een populaire, actieve hond die goed in het gezin past. Hij is dol op water en speels en makkelijk te trainen.
* Meer over de Golden Retriever

Jackrusselterriër

De Jackrusselterriër is een klein en energiek hondenras. Het is een echte werkhond die voldoende beweging en uitdaging moet krijgen.
* Meer over de Jackrusselterriër

Labrador Retriever

De Labrador Retriever is het meest populaire hondenras ter wereld. Het is een gezellige gezinshond met een goed karakter en hij kan goed opschieten met andere huisdieren.
* Meer over de Labrador Retriever

Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire Bull Terrier is een middelgrote, sterke en intelligente hond. Hij heeft veel energie en houdt van uitdagingen en heeft een consequente opvoeding nodig.
* Meer over de Staffordshire Bull Terrier

  Berner Sennen

  Berner Sennen

  * Grote, langharige hond
  * Goed met mensen en kinderen
  * Erg waakzaam
  * Lager dan gemiddelde levenverwachting

  De Berner Sennen is een groot hondenras, het is een waakzame hond die zich goed thuisvoelt in een gezin met kinderen en huisdieren. De Berner Sennen is één van de meest populaire hondenrassen.