Search

Golden Retriever

Golden Retriever in het kort
* Actieve hond
* Sociaal en slim
* Makkelijk te trainen
* Heeft veel beweging nodig

De Golden Retriever is een sociaal en actief hondenras. Dit maakt de Golden Retriever tot een goede gezinshond die ook goed kan opschieten met kleine kinderen. Oorspronkelijk is de Golden Retriever gefokt als jachthond, dit is nog steeds terug te vinden in zijn voorliefde voor water. Ook nu wordt dit hondenras nog regelmatig gebruikt als jachthond, bijvoorbeeld voor de eendenjacht. Ook wordt de hond regelmatig ingezet als reddingshond of als blindengeleidehond.

Golden Retrievers zijn over het algemeen erg speels en ook eenvoudig te trainen, ze zijn erg leergierig. Omdat de Golden Retriever een actieve hond is moet hij regelmatig worden uitgelaten en heeft hij voldoende beweging nodig.

Uiterlijk van de Golden Retriever
De Golden Retriever is een grote hond, de mannetjes hebben een schofthoogte tussen de 56 en 61 cm, de vrouwtjes tussen de 51 en 56 centimeter. Dit hondenras heeft een brede kop met een lange snuit en een lange staart.

De Golden Retriever heeft een dikke, lange vacht waar het water van afglijd. De kleur van de Retriever varieert van bijna wit tot een donkere goudkleur. Meestal zijn de pups van de Golden Retriever wat lichter van kleur dan wanneer de hond volwassen is.

Verzorging van de Golden Retriever
De vacht van de Golden Retriever is makkelijk te onderhouden, wel moet hij wekelijks worden geborsteld en zelfs dagelijks wanneer hij in de rui is. De Golden Retriever is meestal twee keer per jaar echt in de rui, daarnaast verliest hij ook op regelmatige basis wat vacht. Als de hond dusdanig aan het ruien is dat er kale plekken ontstaan is er kans dat hij ziek is of stress heeft. Naast het borstelen is het ook belangrijk om de oren regelmatig schoon te maken en de hond af en toe in bad te doen.

Oorsprong Golden Retriever
De Golden Retriever komt oorspronkelijk uit Schotland waar hij werd gefokt als jachthond, vooral voor de watervogels. De Golden Retriever heeft dan ook een ‘zachte beet’, hij neemt de geschoten prooi voorzichtig in zijn bek, zonder hem te beschadigen. Voor de ontwikkeling van de Golden Retriever werden verschillende hondenrassen gekruist waarbij vooral jachthonden werden gebruikt zoals de Ierse Waterspaniel , de Ierse Setter en de Bloedhond.

Foto van de Golden Retriever: FreeImages.com/Kym Parry

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!