Search

Franse Bulldog

Franse Bulldog in het kort
* Goed met mensen en kinderen
* Eigenwijs
* Kleine hond
* Kan slecht tegen warmte

De Franse Bulldog is een klein hondenras welke de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, tegenwoordig is het één van de populairste hondenrassen. Belangrijke reden hiervoor is dat Franse Bulldogs echte mensenvrienden zijn, vooral met kinderen kunnen ze erg goed opschieten. Ze kunnen speels zijn maar vinden het ook fijn om gewoon lekker tegen hun baasje aan te liggen. Een Franse Buldog heeft echter ook een eigen wil, hij kan soms erg koppig zijn.

De Franse Bulldog heeft niet heel veel beweging nodig, een paar keer per dag een rondje lopen om z’n behoefte te doen is over het algemeen voldoende. Belangrijk om te weten is dat Franse Bulldogs slecht tegen warmte kunnen, ze kunnen moeilijk afkoelen en kunnen oververhit raken.

Uiterlijk Franse Bulldog
De Franse Bulldog is een kleine hond met een gewicht van rond de 10-15 kilo, de laatste jaren worden de Franse Buldogs over het algemeen wel iets groter en zwaarder. Ondanks zijn compactheid is deze Bulldog een gespierde hond en hij is verder herkenbaar aan zijn platte neus, heel korte staart en kleine oren. Dit hondenras heeft een gladde, korte vacht die zacht aanvoelt. De vacht kan verschillende kleuren hebben, volgens de rasstandaard zijn dit fawn (reebruin), gestroomd (zwart met fawn) en bont (geheel wit of met witte plekken).

Gezondheid Franse Bulldog
Zoals al aangegeven kan de Franse Bulldog niet zo goed tegen warmte, belangrijkste reden hiervoor is zijn platte neus. Het is daarom aan te raden om de Franse Bulldog niet al te lang in de warmte te laten en hem dan zeker geen zware inspanning te laten doen. Zorg ook altijd dat er een bakje water voor deze hond is, dan kan hij nog een beetje afkoelen. Hierdoor neemt een aantal luchtvaartmaatschappijen dit hondenras niet mee, in het ruim kan het nog wel eens te warm worden en bij stress krijgt de hond helemaal last met ademen.

Oorsprong Franse Bulldog
De Franse Bulldog komt oorspronkelijk uit Engeland, Bulldogs werden daar eerst gebruikt om te vechten tegen stieren en nadat dat in 1835 verboden werd, was er vraag naar kleinere Bulldogs als gezelschapsdier. Hiervoor werden ze onder andere gekruist met Terriers en Mopshonden en te kleine honden of die met mankementen zoals rechtopstaande oren werden veelvuldig verkocht in Frankrijk waar er ook verder mee werd gefokt. De Franse Bulldog was rond 1900 erg geliefd bij artiesten en royalty over de hele wereld, tegenwoordig is dit hondenras een populaire gezinshond.

Foto van de Franse Bulldog: FreeImages.com/Tamás Mihály

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!