Search

Duitse herder bijt poot af

Een verwaarloosde Duitse herder in Amerika raakte verstrikt in zijn eigen riem en kauwde daarop een deel van zijn poot af om vrij te komen. Aan de lidtekens op zijn andere poten te zien was dit niet de eerste keer dat hij verstrikt raakte en de eigenaar is aangeklaagd voor dierenmishandeling en moet hiervoor binnenkort voorkomen. De hond is in beslag genomen en wordt binnenkort ter adoptie aangeboden.

Normaal zou de poot geamputeerd moeten worden maar vanwege zijn slechte heupen zou hij dan helemaal niet meer kunnen lopen, de hond heeft alle vier zijn poten nodig. Dankzij de MSPCA (een soort dierenbescherming) was de benodigde 5.000 dollar voor een meer ingrijpende operatie snel bij elkaar en is een deel van zijn poot verzet zodat hij hier toch op kan steunen. Gulle donateurs brachten trouwens nog veel meer geld bij elkaar, in totaal 57.000 dollar waarmee ook andere dieren gered kunnen worden.

Ben je op zoek naar een hond? Kijk dan ook eens bij asiels, hier zijn regelmatig rashonden te vinden die ter adoptie worden aangeboden, bijvoorbeeld omdat het baasje er niet meer voor kan zorgen of omdat er niet voldoende tijd aan de hond gan worden geschonken. Op Dierenasiels.com kun je zoeken welke (ras)honden beschikbaar zijn bij asiels in Nederland en België.

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!