Search

Duitse Dog

Duitse Dog in het kort
* Grote hond
* Goede opvoeding is nodig
* Loyaal
* Goed met andere huisdieren

De Duitse Dog of soms ook wel Deense Dog is één van de grootste hondenrassen ter wereld, soms kunnen reuen wel een schouderhoogte van meer dan 1 meter bereiken. Ondanks zijn imposante verschijning is de Duitse Dog over het algemeen een erg vriendelijke hond die goed kan opschieten met mensen en andere huisdieren. Erg belangrijk is dat de Duitse Dog een goede opvoeding en socialisatie krijgt, dankzij zijn grootte kan een kleine agressieve uitbarsting van dit hondenras al grote gevolgen hebben. Onder andere een hondentraining is daarom een goed uitgangspunt.

Uiterlijk van de Duitse Dog
De Duitse Dog is dus een groot hondenras waarvan een reu een gemiddelde schouderhoogte van 80cm heeft en een gewicht van zo’n 75kg. Teefjes zijn iets kleiner en iets lichter.

Naast de hoogte heeft de Duitse Dog ook een sterk, gespierd lichaam en een grote brede kop. De ogen van de Duitse Dog zijn amandelvormig en hebben een vriendelijke uitdrukking, de hond heeft hangende oren en een middellange staart. Dit hondenras heeft een gladde korte vacht en er zijn verschillende kleurvarianten mogelijk, waaronder geel, blauw en zwart/wit. Ook zie je steeds vaker Duitse Doggen in een grijze kleur.

Oorsprong Duitse Dog
Op duizenden jaren oude schilderingen uit onder andere Egypte en Griekenland komen honden voor die op de Duitse Doggen lijken. Het hondenras zoals wij hem kennen komt oorspronkelijk vanuit Engeland naar Duitsland, daar werd hij gebruikt als jachthond voor onder andere beren en everzwijnen. Nadat andere honden het prooidier hadden opgejaagd was de taak van de Duitse Dog om de prooi vast te houden totdat de jager kwam. Daarna werd de hond vooral een luxedier en tegenwoordig zijn er erg veel liefhebbers van dit hondenras.

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!