Search

Boxer

De Boxer in het kort
* Intelligente en sterke hond
* Goed met kinderen en huisdieren
* Loyaa
* Moet energie kwijt kunnen

De Boxer is één van de populairste hondenrassen, dit onder andere dankzij z’n intelligentie en loyale karakter. Een Boxer maakt echt onderdeel van het gezin uit en zal z’n baasjes ten allen tijde beschermen. Dit hondenras kan serieus zijn maar houdt ook erg van spelen, vooral de activiteiten waar hij z’n energie in kwijt kan. Vanwege z’n kracht en de neiging om z’n familie te beschermen is het belangrijk om de Boxer vanaf jonge leeftijd goed op te voeden, onder andere te socialiseren. Dan zal hij ook goed met kinderen en andere huisdieren kunnen omgaan. Ook als waakhond is de Boxer erg geschikt.

Uiterlijk van de Boxer
De Boxer is een hondenras met een gemiddelde grootte, een volwassen hond heeft een schouderhoogte van zo’n 60cm en een gewicht rond de 30kg. Hierbij zijn de teefjes iets kleiner en lichter dan de reuen.
De Boxer heeft een grote, sterke kop met daarin een sterke kaak en intelligente ogen. Het lijf van de Boxer ziet er krachtig uit, met een gespierde borst en achterpoten.

De vacht van de Boxer is kort en glad en komt voor in verschillende kleuren. Uitgangspunt voor de rasstandaard is geel/bruin met soms witte of zwarte vlekken. Deze kunnen soms dusdanig groot zijn dat de hond zwart of wit lijkt, officieel hoort er dan wel een duidelijke geelachtige ondervacht onder te zitten.

Oorsprong Boxer
De Boxer komt oorspronkelijk uit Duitsland en is aan het eind van de 19e eeuw ontstaan uit kruisingen met onder andere Mastiffs en Bulldogs. In 1902 werd de rasstandaard van de Boxer vastgesteld en hier zijn weinig veranderingen in gekomen. Tijdens de wereldoorlogen werd de Boxer veelvuldig ingezet als werkhond, onder andere als koerier en ook als waakhond. Soldaten die naar huis gingen zorgden voor verdere verspreiding van dit hondenras.

Foto van de Boxer: FreeImages.com/Jeff Broderick

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!