Search

Beagle

Beagle in het kort
* Kleine hond
* Vriendelijke en vrolijke hond
* Intelligent
* Snel afgeleid

De Beagle is een populair hondenras vanwege zijn positieve kenmerken. Met een schouderhoogte van tussen de 33 en 41cm en een gewicht van tussen de 8 en 16 kilo is de Beagle niet al te groot. Dit hondenras is erg intelligent maar kan ook erg vastberaden zijn waardoor hij nog wel eens moeilijk te trainen is. De Beagle kan ook nog wel eens afgeleid zijn, vooral wanneer hij een geur oppikt die interessanter lijkt dan waar hij op dat moment mee bezig is.
De Beagle is een echte gezinshond, hij is meestal vrolijk en vriendelijk en kan erg goed opschieten met kinderen. Hij is wel alert als er vreemde bezoekers komen maar zal snel vrienden met ze worden, als waakhond is dit hondenras dan ook niet zo geschikt. Omdat de Beagle zo’n gezelschapsdier is, vind hij het niet prettig om alleen te zijn, dan kan het gebeuren dat hij de boel sloopt.
De Beagle zal niet echt snel moe worden van spelen of lopen en kan wel regelmatig een goede wandeling gebruiken om te voorkomen dat hij geen overgewicht gaat ontwikkelen.

Uiterlijk Beagle
De Beagle is een klein hondenras die al de kant opgaat van een middelgroot hondenras. Er zijn een aantal variaties en kleuren maar de standaard Beagle is de ‘tricolor’; zwarte en bruine vlekken op een witte ondergrond. De snuit is middellang en ook vaak wit gekleurd, het bruin begint rondom de ogen. De grote oren zijn ook meestal bruingekleurd. De lange, stevige staart van de Beagle staat vaak rechtop wanneer hij actief bezig is en karakteristiek is de witte punt aan het einde. Naar verhouding met het lijf heeft de Beagle relatief korte poten.

Oorsprong Beagle
De Beagle is een redelijk oud hondenras, al zo’n 2500 jaar zijn er vergelijkbare honden geweest maar de hedendaagse Beagle is waarschijnlijk rond 1830 ontstaan en gefokt door een Engelse dominee. Nadat de Beagle iets voor 1900 regelmatig op tentoonstellingen te zien was werd het ras steeds populairder. Na de Eerste Wereldoorlog werd dit hondenras wat minder populair in Engeland maar in Amerika bleef de populariteit groeien. Een aantal jaar was het hondenras hier het populairst en ook vandaag de dag staat de Beagle nog altijd hoog in de top 10 van meest populaire honden. Ook in Nederland is dit ras erg populair en vanwege z’n positieve eigenschappen zal het aantal Beagles hier de komende jaren ook nog wel groeien. In Nederland is een Beagle Club waarbij meerdere erkende fokkers zijn aangesloten.

FreeImages.com/Adam Savage

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!